Долар повністю себе дискредитував: Лавров шокував новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Долар повністю себе дискредитував: Лавров шокував новою заявою

Долар повністю себе дискредитував: Лавров шокував новою заявою
Джерело:  online.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що нові санкції США ведуть до різкого падіння довіри до доларової системі і самого долара. Окрім того, дипломат підкреслив, що Росія зробить все можливе, щоб більше не залежати від Штатів, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Що стосується оголошених США нових санкцій стосовно російських фізичних і юридичних осіб, то ми вже перестали чомусь дивуватися... Вкотре ми все переконуємося, що доларова система повністю себе дискредитувала, і довіра до долара падає дуже різко", - сказав голова МЗС РФ.

За словами Лаврова, Росія вживає всіх необхідних заходів, щоб не залежати від США, які контролюють доларову міжнародну фінансову систему.

"Чи не вперше серйозні міжнародні проблеми, що зачіпають багатьох членів світового співтовариства, стають заручниками електоральних циклів. - сказав він. - Це дуже короткозорий підхід, тому що, як я вже сказав, довіра до нинішніх принципів міжнародної фінансової системи підірвана дуже серйозно. Все більше і більше країн замислюються про те, щоб уникнути від неї будь-якої залежності", - заявив російський дипломат.

Як повідомляє ONLINE.UА, раніше офіційний представник Державного департаменту США повідомив, що  влада Штатів ввела персональні санкції проти 33 фізичних та юридичних осіб з Росії, пов’язаних із оборонним комплексом та розвідкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?