Британія: ми у глухому куті
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія: ми у глухому куті

Британія: ми у глухому куті
Джерело:  online.ua

Прем'єрка Великої Британії Тереза Мей заявила, що переговори між ЄС і Британією щодо Brexit зайшли у глухий кут. Вона також вкотре підкреслила, що ніколи не погодиться на умову Євросоюзу щодо економічного відокремлення Північної Ірландії від решти Британії, передає ONLINE.UA.

Політикиня наголосила, що й інший варіант, за яким її країна лишається у європейській економічній зоні і підкоряється усім європейським правилам - теж неприпустимий.

"Я завжди говорила, що відсутність угоди краще ніж погана угода. Однак я також говорила, що вийти з ЄС з угодою буде найкращим варіантом, тому запропонувала третій шлях. Вчора Дональд Туск заявив, що наші пропозиції підривають єдиний ринок, не пояснивши причин. Тому ми у глухому куті. На нинішньому пізньому етапі переговорів неприпустимо просто відкидати позицію іншої сторони без детальних пояснень і зустрічних пропозицій" - заявила Мей.

Прем'єрка додала, що Євросоюз повинен надати пояснення того, що саме заважає досягненню угоди і запропонувати альтернативи.

"Поки цього не станеться, ми не зможемо досягти будь-якого прогресу", - зазначила Мей.

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Мей висунула неочікуваний ультиматум депутатам своєї ж партії  — вона заявила, що у них є вибір: або голосувати за угоду з ЄС, яку запропонувала вона, або Британія залишить ЄС без будь-якої угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?