Скандинавська ходьба на Хрещатику: бери палиці та приходь за ендорфінами
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скандинавська ходьба на Хрещатику: бери палиці та приходь за ендорфінами

Скандинавська ходьба на Хрещатику: бери палиці та приходь за ендорфінами
Джерело:  online.ua

Фізична активність допомагає м'язам залишатися в тонусі, покращує циркуляцію крові і загальне самопочуття. Існує багато різних варіантів занять спортом, але є унікальний вид фітнесу, який підходить абсолютно всім - це скандинавська ходьба, яка також відома як нордична ходьба, повідомляє ONLINE.UA.

Цей вид аматорського спорту дуже популярний у всьому світі. Наприклад, у Фінляндії, на батьківщині скандинавської ходьби, даним видом фізичних вправ займається понад 700 тисяч осіб, а це майже 1/5 населення всієї країни. І з кожним роком цей новий вид фітнесу набирає все більшої популярності в Україні.

Вже на наступних вихідних, 30 вересня, в самому центрі Києва пройде II Кубок України по Скандинавській ходьбі. ГО «За щасливе довголіття» за підтримки «Оріфлейм Україна» проводить змагання для всіх бажаючих випробувати свої сили і поборотися за першість на 3-х кілометровій дистанції на вулиці Хрещатик. Для участі необхідно пройти реєстрацію у організаторів до 29 вересня.

Цікаво, що під час скандинавської ходьби задіюються всі групи м'язів, що сприяє схудненню, тренуванні серцево-судинної системи, збільшення витривалості і підвищення м'язового тонусу. Заняття скандинавської ходьбою покращують координацію, рівновагу і поставу, сприяють профілактиці захворювань опорно-рухового апарату, а також позбавляють від депресії і безсоння, допомагаючи організму виробляти ендорфіни - ті самі «чарівні» гормони щастя та гарного настрою. У людей, що регулярно займаються цим видом спортом, знижується рівень холестерину в крові, поліпшується робота кишечника, нормалізується обмін речовин, швидше виводяться токсини, що в цілому сприяє загальному омолодженню організму.

Нагадаємо, що скандинавська ходьба - вид любительського спорту, в якому людина ходить, спираючись на спеціальні палиці. При відштовхуванні палицями під час ходьби, підвищується навантаження на верхню частину тіла і збільшується витрата енергії. У скандинавської ходьбі задіяно 90% всіх м'язів людського організму і спалюється на 46% більше калорій, на відміну від звичайної ходьби, в якій бере участь всього 70% м'язів. Займаючись скандинавської ходьбою, людина в середньому спалює 700 кілокалорій за годину, для порівняння при бігу спалюється 300 кілокалорій за годину, а при їзді на велосипеді 500 кілокалорій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?