ГА ООН включила до порядку питання про окуповані території України: які країни проголосували проти
Категорія
Політика
Дата публікації

ГА ООН включила до порядку питання про окуповані території України: які країни проголосували проти

ГА ООН включила до порядку питання про окуповані території України: які країни проголосували проти
Джерело:  online.ua

Генеральна Асамблея ООН включила до порядку денного пункт "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України". Рішення з цього питання було прийнято більшістю голосів, але 13 країн виступили проти.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Прес-служба Місії України в ООН зазначила, що проти включення до порядку денного ГА ООН питання про окуповані українські території виступили Вірменія, Росія, Білорусь, Куба, Бурунді, Іран, М'янма, Казахстан, Філіппіни, Нікарагуа, Сирія, Судан і Венесуела. При цьому 68 представників країн в ООН підтримали Україну, завдяки чому пункт "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" було включено до порядку денного ГА ООН.

Нагадаємо, урочисте відкриття 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН відбулося у вівторок, 18 вересня, в штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку. До порядку денного сесії планують включити більше 175 питань в таких сферах, як підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, сталий розвиток, права людини, гуманітарну допомогу, сприяння правосуддю і розвитку міжнародного права. Важливе місце займуть теми сприяння економічному розвитку та прийняття глобальних угод по міграції та біженцям.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявляв, що офіційний Київ готує на Генеральну Асамблею ООН кілька "неприємних сюрпризів" для Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?