Розкрито деталі таємного плану України і Заходу по деокупації Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Розкрито деталі таємного плану України і Заходу по деокупації Донбасу

Розкрито деталі таємного плану України і Заходу по деокупації Донбасу

Мирний план по Донбасу, який підготувала Україна і західні країни, вже давно готовий. Його навмисне не виносять на розгляд СБ ООН, щоб не дати можливості Росії придумати чергову відповідь, яка завадить реальній деокупації сходу України.

Про це повідомив мглава МЗС України Павло Клімкін в ефірі радіостанції "Новое время", передає ONLINE.UA.

За словами Клімкіна, головними складовими таємного плану України і Заходу по Донбасу є - миротворці, поліцейські сили і міжнародна адміністрація. Міністр закордонних справ підкреслив, що умови Москви, яка наполягає на тому, що миротворці ООН на Донбасі повинні виключно захищати СММ ОБСЄ тільки уздовж лінії зіткнення і при переміщенні по територіях самопроголошених респулік, ніхто розглядати і обговорювати не збирається.

"Не можуть бути миротворці, які сидять уздовж лінії зіткнення. Повинен бути, хоча і послідовний, але процес їх заходу на всю окуповану територію", - зазначив Клімкін.

Глава українського МЗС уточнив, що в західному мирному плані є принципові і мегапринципові пункти, до яких належить запровадження на Донбасі міжнародної адміністрації, яка замінить "владу ДНР і ЛНР". За словами Клімкіна, як би проти цього не виступала Росія, без поліцейського і міжнародного контролю мирний процес по деокупації Донбасу працювати не буде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава Петро Порошенко під час щорічного послання до Верховної Ради озвучив важливу стратегію України по Криму і Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?