Мовник в "зневажливій і нахабній формі" розглянув скаргу: з'явилися деталі позову Порошенка проти ВВС
Категорія
Політика
Дата публікації

Мовник в "зневажливій і нахабній формі" розглянув скаргу: з'явилися деталі позову Порошенка проти ВВС

Мовник в "зневажливій і нахабній формі" розглянув скаргу: з'явилися деталі позову Порошенка проти ВВС

Український глава Петро Порошенко подав позов проти британського суспільного мовника ВВС, так як його керівництво в "зневажливій і нахабній формі" розглянуло скаргу президента України, який звинуватив компанію в наклепі. Подробиці позову Порошенко проти ВВС розкрив суд королівської лави Високого суду Англії і Уельсу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

 Позов Порошенко против ВВС (фото документа - radiosvoboda.org)

Представники Порошенко в позові вказують, що скандальна стаття ВВС завдала серйозного репутаційного збитку президенту України, який пережив істотний стрес і збентеження після публікації. У документі юристи підкреслюють, що неправдиву статтю мовника прочитали мільйони людей не тільки у Великій Британії, але і за її межами, так як ЗМІ передрукували і поширили опубліковану ВВС інформацію.

Адвокати Порошенка вимагають від британського суду зобов'язати BBC визнати інформацію неправдивою і компенсувати збитки і судові витрати, так як раніше в ВВС відмовилися спростувати оприлюднену інформацію, яка до сих пір знаходиться у вільному доступі.

Інтереси українського глави в суді представляють юристи британської компанії Atkins Thompson. Вони наполягають, щоб ВВС видалила і спростувала статтю з наклепом на президента України, яка продовжує завдавати шкоди не тільки іміджу Порошенко як президента, а й його репутації підприємця і політика.

Нагадаємо, в поширеній статті ВВС йдеться про те, що посередники українського глави нібито заплатили близько 400 тисяч доларів за першу зустріч Порошенко і президента США Дональда Трампа, яка відбулася в червні 2017 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трампу доведеться відповідати перед судом за позовом про наклеп, який подала проти нього американка Саммер Зервос, яка звинувачувала президента США в сексуальних домаганнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?