Трампа чекає доля Саддама Хусейна: Іран висунув гучні погрози президенту США
Категорія
Політика
Дата публікації

Трампа чекає доля Саддама Хусейна: Іран висунув гучні погрози президенту США

Трампа чекає доля Саддама Хусейна: Іран висунув гучні погрози президенту США
Джерело:  Reuters

Президент Ірану Хасан Рухані пригрозив американському голові долею Саддама Хусейна, якщо він продовжить свою нинішню політику. Рухані заявив, що Тегеран не відмовиться від своєї ракетної програми навіть під тиском США, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

В ефірі державного іранського телебачення Рухані запевнив, що Іран не буде відмовлятися від засобів оборони, в тому числі і ракет, які так дратують американців. Але він попередив Трампа від наслідків тиску США на Іран, нагадавши йому про події ірано-іракської війни в кінці 80-х років, в результаті якої Ірак зазнав великих людських та економічні втрат. Також Рухані нагадав Трампу, як був скинутий Саддам Хусейн, якого позбавили влади і стратили після вторгнення США в Ірак.

З такою заявою Рухані виступив після того, як в США відмовилися від переговорів з Іраном, висунувши умови. Вашингтон зажадав, щоб Тегеран припинив спонсорувати угруповання "Хезболла" і перестав завдавати ракетних ударів по Саудівській Аравії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Іран пригрозив США війною. Високопоставлений іранський священнослужитель Ахмад Хатамі заявив, що якщо США нападуть на Іран, то Штати і союзний Ізраїль відразу ж стануть мішенню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?