Угорщина виступила зі скандальною заявою щодо скасування санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина виступила зі скандальною заявою щодо скасування санкцій проти Росії

Угорщина виступила зі скандальною заявою щодо скасування санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Угорська влада закликала Брюссель обговорювати санкції ЄС проти Росії, а не подовжувати їх автоматично. Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сийярто в інтерв'ю російському пропагандистському каналу, передає ONLINE.UA.

Сийярто закликав до "чесного діалогу" по антиросійським санкціям. Він вважає, що санкції проти Росії не досягли успіху і не допомогли реалізувати Мінські угоди по Донбасу.

"Ми чітко позначили необхідність чесного діалогу, оскільки ми ненавидимо обманювати один одного. Потрібно чесне і пряме обговорення, чи досягли санкції успіху? Давайте проаналізуємо факти, чи допомогли санкції європейській економіці або російській економіці, або, навпаки, допомогли чинити тиск на російську економіку, допомогли вони виконати Мінські угоди. Відповівши щиро на ці питаннями, ми повинні приймати рішення про наше майбутнє", - заявив глава МЗС Угорщини.

При цьому він зазначив, що Будапешт не має наміру порушувати єдності ЄС в питанні антиросійських санкцій, але підкреслив, що позицію Угорщини щодо їх скасування підтримує і Італія. Італійська влада вже давно не приховує, що прагне відмовитися від санкцій проти Росії, з якою вже відновлені хороші відносини в сфері промисловості, безпеки, торгівлі і культури.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Будапешт пригрозив Києву ще більше сповільнити інтеграцію України в Європейський Союз після виникнення паспортного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?