Справа Скрипаля: викрито ще один злочин за участю агентів ГРУ Петрова і Боширова
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Скрипаля: викрито ще один злочин за участю агентів ГРУ Петрова і Боширова

Справа Скрипаля: викрито ще один злочин за участю агентів ГРУ Петрова і Боширова
Джерело:  Bellingcat

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, які підозрюються в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері, навесні 2018 року намагались перекинути до Швейцарії засоби для злому комп'ютерних мереж. Про це йдеться в новому розслідуванні Bellingcat по агентам ГРУ Росії, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що причетні до отруєння Скрипаля агенти російського ГРУ були арештовані правоохоронцями Нідерландів. Відзначається, що через цю країну росіяни намагались перекинути засоби для злому комп'ютерних мереж хімлабораторії в швейцарському Шпиці, де проводилося дослідження нервово-паралітичної речовини, якою були отруєні Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Також в розслідуванні Bellingcat йдеться, що Петров і Боширов були причетні і до хакерскому злому комп'ютерної мережі агентства WADA, яке раніше розслідувало допінговий скандал з російськими спортсменами на Олімпіаді. Повідомляється, що це не єдиний злочин, в якому брали участь Петров і Боширов. У розслідуванні згадується і дивна поїздка росіян в Пекін через Казахстан. Не виключається, що Петров вказав Пекін як помилковий кінцевий пункт подорожі навмисне, але при цьому через два тижні повернувся в Москву з Тель-Авіва.

Розслідувачі вважають, що таким чином ГРУ намагалося в черговий раз замаскувати злочинні дії Москви, зазначаючи, що справжньою метою росіянина під час цієї поїздки були країни Близького Сходу або Середньої Азії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з'явилися нові документальні підтвердження причетності Олександра Петрова і Руслана Боширова до російської військової розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?