Путін дав гучну обіцянку Меркель по "Північному потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін дав гучну обіцянку Меркель по "Північному потоку-2"

Путін дав гучну обіцянку Меркель по "Північному потоку-2"
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путіна пообіцяв, що Росія повністю профінансує будівництво газопроводу "Північний потік-2", якщо США введуть санкції проти учасників реалізації проекту. Таку обіцянку глава Росії дав канцлерці Німеччини Ангелі Меркель під час останніх переговорів, передає ONLINE.UA з посиланням на Süddeutsche Zeitung.

Повідомляється, що російському "Газпрому" належить половина частки в об'єднанні підприємств і банків, який задіяні в будівництві скандального газопроводу. Іншими учасниками консорціуму є дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.

Джерело зазначає, що плани Путіна може порушити Єврокомісія. Справа в тому, що за правилами ЄС виробник і постачальник енергоресурсів в країни Євросоюзу не може бути однією особою.

При цьому в США поки не планують вводити санкції проти компаній-учасниць проекту "Північний потік-2". Про це раніше повідомив президент США дональд Трамп під час переговорів з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовічем. При цьому Трамп називає російський проект по "Північному потоку-2" абсурдним і неадекватним, виступаючи проти будівництва газопроводу, який дозволить здійснювати транзит газу в Європу в обхід України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що шведські політики виступили проти "Північного потоку-2". Вони пообіцяли будь-якими способами зупинити його будівництво.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?