Команда Терези Мей готує дострокові вибори - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Терези Мей готує дострокові вибори - ЗМІ

Команда Терези Мей готує дострокові вибори - ЗМІ
Джерело:  online.ua

Після провалу переговорів Лондона і Брюсселя щодо угоди Brexit команда Терези Мей почала готуватися до дострокових виборів. Вони спрямовані на те, щоб зберегти крісло прем'єрки, яка потрапила під хвилю критики через план по виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу, передає ONLINE.UA з посиланням на The Sunday Times.

Відзначається, що достроковими виборами в парламент команда Терези Мей хоче врятувати переговори по Brexit, розраховуючи, що вони дозволять заручитися підтримкою суспільства нового плану. При цьому один з наближених до кола Мей чиновник повідомив, що прем'єрка готова піти у відставку влітку 2019 року, після того як процес Brexit буде запущений.

Щоб врятувати Мей від вотуму недовіри, її команда вирішила провести дострокові парламентські вибори, тому що в уряді вважають її план по Brexit руйнівним для економіки Великої Британії. Але в Брюсселі наполягають на тому, щоб Лондон ще більше поступився з торгівлі і митним угодам.

Раніше Тереза Мей визнавала, що переговори з Брюсселем щодо Brexit зайшли в глухий кут. Вона повідомляла, що ЄС відхилив її план "Чекерс" на саміті в Австрії, який відбувся 20 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єрка Великої Британії Тереза Мей висунула несподіваний ультиматум депутатам своєї ж партії- вона заявила, що у них є вибір: або голосувати за угоду з ЄС, яке запропонувала вона, або Британія покине ЄС без будь-якої угоди .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?