Путін не став би домовлятися по Донбасу: Порошенко пояснив ефективність санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не став би домовлятися по Донбасу: Порошенко пояснив ефективність санкцій проти Росії

Путін не став би домовлятися по Донбасу: Порошенко пояснив ефективність санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін ніколи б не сів за стіл переговорів по Донбасу, якби не санкції. Росія платить дуже високу економічну ціну за свою агресію проти України, тому Путіну доводиться брати участь в нормандському процесі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post, передає ONLINE.UA.

На думку українського лідера, санкції проти Росії є єдиним несиловим інструментом, за допомогою якого можна тиснути на Москву. При цьому їхня мета полягає не в покаранні, а в тому, щоб утримувати Путіна за столом переговорів.

"І в цьому сенсі санкції дуже дієві. Повірте, без них Путін не займався б нормандським процесом, покликаним знайти мирне вирішення", - запевнив Порошенко.

За словами президента України, санкції не тільки стримують Путіна по Донбасу, але і чинять негативний вплив на його репутацію в Росії.

"Росіяни вже давно позбулися войовничої ейфорії, яка панувала в перший час після анексії Криму. Сьогодні багато хто питає: а що це нам коштує?", - підкреслив Порошенко.

На думку українського лідера, Москва спочатку намагалася розколоти Європу у санкційному питанні. За словами Порошенка, Путін сподівався, що Франція після виборів президента в 2017 році здасть свої позиції і відмовиться від санкційного тиску, але його розрахунки не спрацювали - Європа зберегла єдність і продовжує підтримувати Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США ввели нові потужні санкції проти Росії, на які різко відреагували в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?