США і Велика Британія провели розвідку в окупованому Криму: подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

США і Велика Британія провели розвідку в окупованому Криму: подробиці

США і Велика Британія провели розвідку в окупованому Криму: подробиці
Джерело:  online.ua

ВПС США і Великої Британії провели багатогодинну розвідку поблизу окупованого Криму. Стратегічний розвідувальний літак британських Королівських ВПС RC-135W моніторив район, де розміщений один з дивізіонів російської ракетної системи С-400, а літак-розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США провів політ неподалік від Керченської протоки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на моніторінгові дані західних авіаційних ресурсів.

Повідомляється, що британський розвідник з бортовим номером ZZZ666 вилетів з авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит і протягом декількох годин курсував уздовж узбережжя Криму, а також Краснодарського краю. Аналогічний політ здійснив і американський розвідник RC-135.

На думку експертів, нову розвідку в Криму натовські літаки проводять для того, щоб дізнатися точні місця дислокації, типи, кількість і характеристики кримських С-400, а також засобів радіоелектронної боротьби, які Росія розгорнула на окупованому півостріві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стратегічний безпілотник ВПС США провів розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі. У моніторингових даних західних авіаційних ресурсів відзначається, що політ тривав 10 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?