Названа найбільш шкідлива поза для сну
Категорія
Технології
Дата публікації

Названа найбільш шкідлива поза для сну

Названа найбільш шкідлива поза для сну
Джерело:  online.ua

Американські експерти з клініки Майо назвали найшкідливішу позу для сну. За їх твердженням, сон на животі є найгіршою позою для здорового нічного відпочинку, передає ONLINE.UA з посиланням на Bustle.

Фахівці провели велике дослідження, в ході якого переконалися, що під час сну на животі люди не можуть дихати на повні груди, що робить негативний вплив на кровообіг. Також під час нічного відпочинку на животі можуть виникнути болі в спині, шиї і кінцівках, в результаті того, що на хребет виявляється додаткове навантаження.

Також експерти встановили, що денний сон не менш шкідливий для здоров'я. Вони стверджують, що у людей виникає потреба спати днем через проблеми зі здоров'ям або через підвищений ризик розвитку хвороби Альцгеймера. В ході дослідження вчені встановили, що ті люди, у яких вже є початкові ознаки цієї хвороби, вночі активніше, ніж потрібно, через що їх нічний сон порушується. Вдень же вони в результаті відчувають сонливість, і якщо є можливість поспати, намагаються її використовувати.

За твердженням фахівців, у дорослої здорової людини не повинно виникати бажання спати в світлий час доби. Корисний денний відпочинок, за даними вчених, припиняється у людей у віці 7 років.

"Денний сон порушує нічний - це доведений факт. Спати вдень добре для маленьких дітей і літніх людей, у яких в силу віку порушений режим сон - неспання. Але більшість дорослих людей, якщо будуть спати вдень, почнуть відчувати проблеми з засипанням вночі. А якщо порушений нічний сон, це вже серйозно, так як в цьому випадку підвищується ризик розвитку багатьох захворювань і може загостритися будь-яке з уже наявних", - пояснюють експерти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з'ясували несподівану користь сніданку, про яку раніше мало хто здогадувався.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?