Ви зайшли дуже далеко: Угорщина висунула гучну погрозу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви зайшли дуже далеко: Угорщина висунула гучну погрозу Україні

Ви зайшли дуже далеко: Угорщина висунула гучну погрозу Україні
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пригрозив, що Будапешт обіцяє аналогічні заходи у відповідь, якщо Київ наважиться вислати угорського консула в Береговому. З даною заявою він виступив перед відльотом на засідання Генасамблеї ООН в Нью-Йорку , повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Origo.

"Якщо українська сторона вишле консула Угорщини, це не залишиться без пропорційної відповіді з боку угорської сторони, але є надія, що цього можна уникнути", - сказав Сійярто.

Відомо, що угорський дипломат планує зустрітися з українським колегою Павлом Клімкіним у Нью-Йорку. Він переконаний, що останнім часом в Україні посилилися антиугорські настрої і це потрібно терміново обговорити з офіційним Києвом.

 За його словами, події минулого тижня зайшли дуже далеко та переступили усі "писані та неписані правила міжнародного права і дипломатії", оскільки українські спецслужби "провели спецоперацію в консульстві Угорщини, яка є членом НАТО".

"Подвійне громадянство поширене в Європі, і якщо Україна справді хоче рухатися в бік ЄС, не може ставити під сумнів таку інституцію", - зазначив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Будапешт пригрозив Києву ще більше сповільнити інтеграцію України в Європейський Союз після виникнення паспортного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?