Стало відомо про нові провокації РФ в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про нові провокації РФ в Азовському морі

Стало відомо про нові провокації РФ в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Перехід кораблів ВМС ЗС України "Донбас" та "Корець" в Азовське море через Керченську протоку відбувався у складній обстановці, а російська сторона допустила низку небезпечних інцидентів.

Про це повідомляють у прес-центрі командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, передає ONLINE.UA.

"На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту "Приазов’я" та прикордонними сторожовими кораблями РФ "Аметіст" та "Дон". У Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно понад 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ", - заявили у ВМС.

Окрім того, російські літаки декілька разів здійснювали обліт українських кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах. Також сили країни агресора допустили ряд небезпечних інцидентів.

"20 вересня близько 17:00 розвідувальний корабель РФ "Приазов’я" здійснив надмірне зближення з українськими суднами на дистанцію 2-х кабельтов, чим грубо порушив вимоги міжнародних правил та створив вкрай небезпечну ситуацію.  21 вересня російський винищувач Су-27 (з тимчасово окупованої території АР Крим, бортовий номер 30) створив передумови до аварійної події в повітрі, зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС ЗСУ, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українські військові відпрацювали механізми відображення атаки противника на Азовському напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?