"Газпром" обвалився в рейтингу найбільших енергокомпаній світу
Категорія
Світ
Дата публікації

"Газпром" обвалився в рейтингу найбільших енергокомпаній світу

"Газпром" обвалився в рейтингу найбільших енергокомпаній світу
Джерело:  online.ua

Російська газовидобувна і газорозподільна корпорація "Газпром" обрушилася з першої відразу на сімнадцяту сходинку в рейтингу найбільших енергокомпаній світу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рейтинг найбільших енергетичних компаній світу за версією S&P Global Platts.

В топ рейтингу вийшов "Лукойл", піднявшись з шостого місця на друге. У списку він поступається лише американській "ExxonMobil", яка повернула собі першу позицію, яку втратила в 2017 році.

У минулому році "Газпром" змінив "ExxonMobil" на першому рядку рейтингу після її 12-річного лідерства. В цьому році, за словами аналітиків, повторний вихід "ExxonMobil" на першу сходинку відбувся "на тлі відновлення цін на нафту і надій на експортний бум в США".

Нагадаємо, нещодавно НАК "Нафтогаз України" направив свої пропозиції російському "Газпрому" щодо умов транзиту російського газу в 2020-2028 роках — після закінчення поточного транзитного контракту з "Газпромом".

Варто зазначити, що раніше окружний суд Амстердама за позовом НАК "Натфогаз України" наклав арешт на акції компанії оператора газопроводу "Блакитний потік" "Блю Стрім Пайплайн Компані Б.В". Як відомо, що вона належать російському "Газпрому".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Вищий швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому", під який потрапляють акції "Північного потоку" і "Північного потоку-2". Активи залишаться під арештом поки не буде розглянуто апеляцію українського "Нафтогазу" з цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?