Ще в одній країні зі скандалом затримали агента РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще в одній країні зі скандалом затримали агента РФ

Ще в одній країні зі скандалом затримали агента РФ
Джерело:  online.ua

У Норвегії за підозрою в шпигунстві затримали громадянина Росії. Операція пройшла 21 вересня в аеропорту Осло, передає ONLINE.UA з посиланням на VG.

Вказано, що чоловік напередодні відвідав семінар на тему цифрових технологій, що проходив в будівлі парламенту Норвегії за участю чиновників з 34 країн.

"Його затримали співробітники Норвезької поліційної служби безпеки (PST). Росіянина взяли під варту на два тижні, відповідне рішення ухвалив суд. У нього конфіскували цифрове обладнання, котре той мав при собі. Затриманий протягом багатьох років відвідує IT-конференції по всьому світу. Він працює у російських владних структурах, в тому числі у російському парламенті", - сказано в повідомленні.

Затриманий заявив, що вважає інцидент непорозумінням, оскільки, за його словами, відвідував семінари по по роботі.

В РФ уже відреагували на затримання російського громадянина. підкресливши, що подальший арешт має "надуманий характер і проведений під безглуздим приводом".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії  Мікк Марран заявив, що вдалося розкрити мережу агентів впливу Росії  серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?