Експертка пояснила, для чого нардепи хочуть переписати Конституцію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Експертка пояснила, для чого нардепи хочуть переписати Конституцію України

Експертка пояснила, для чого нардепи хочуть переписати Конституцію України
Джерело:  online.ua

На днях народні депутати 267 голосами проголосували "За" включення до порядку денного Верховної Ради законопроекту № 6236/П і направлення його для отримання висновку Конституційного Суду. Законопроектом пропонується внесення змін до 41 статті Конституції України шляхом доповнення її новою частиною: "Основою аграрного устрою України є фермерське господарство".

Про це в колонці "Вибори головного мозку" пише експертка із правового регулювання земельних відносин Анна Федун, передає ONLINE.UA. з посиланням на "Економічну правду".

Вказано, що зміни стосуються реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств.

Експертка стверджує, що ніяких змін цим законопроектом не передбачається, а сам законопроект є суто декларативним. Анна Федун звертає увагу на те, що ніяких прямих норм дії в ньому не міститься.

"... аграрний устрій, основою якого пропонується визначити фермерське господарство, це невідоме українському законодавству поняття. Воно привабливо звучить, але нічого не значить з точки зору права", - додає вона.

Експертка наголосила, що саме через цю невизначеність із термінологією не до кінця зрозумілим є сам зміст такої законодавчої ініціативи та її правові наслідки.

"Наразі підтримка цього законопроекту народними обранцями може свідчити лише про їх бажання задекларувати своє добре ставлення до фермерів та підкреслити їх важливу роль у сільському господарстві", - пише Федун.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко анонсував внесення важливих змін до Конституції України щодо окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?