Порошенко нарешті відповів на пропозицію Путіна щодо миротворців
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко нарешті відповів на пропозицію Путіна щодо миротворців

Порошенко нарешті відповів на пропозицію Путіна щодо миротворців
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко прокоментував пропозицію очільника Кремля Володимира Путіна щодо розташування миротворців на Донбасі, заявивши, що РФ намагається "замилити очі" міжнародній спільноті.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу голови держави у Facebook.

Порошенко зазначив, що, коли офіційний Київ пропонує створити на Донбасі справжню миротворчу місію ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів по всій зоні ведення бойових дій, Путін хоче обмежитися супроводом міжнародних спостерігачів.

"Путін пропонує щось на кшталт місії супроводу міжнародних спостерігачів. Це – дещо зовсім інше. Путіну важливо зберегти присутність в Україні російських військ, що він офіційно заперечує. І аби російський кордон залишався відкритим для можливості відправки підкріплення. Така місія є просто замилюванням очей", - заявив український лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, Порошенко підкреслив, що російський глава Володимир Путін ніколи б не сів за стіл переговорів по Донбасу, якби не санкції.  Росія платить дуже високу економічну ціну за свою агресію проти України, тому Путіну доводиться брати участь в нормандському процесі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?