Аналітики шокували новим прогнозом щодо ціни на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики шокували новим прогнозом щодо ціни на нафту

Аналітики шокували новим прогнозом щодо ціни на нафту
Джерело:  online.ua

Аналітики авторитетного агенства Bloomberg прогнозують, що до кінця 2018 року нафта може повернуться до позначки 100 доларів за барель через скорочення експорту сировини з Ірану на тлі американських санкцій, передає ONLINE.UA.

Так, співзасновник компанії Mercuria Energy Group Ltd. Даніеля Йеггі пояснив, що вартість нафти може перевищити 100 доларів за барель вже в четвертому кварталі 2018 року, оскільки у ринку немає достатніх потужностей, щоб замістити обсяги іранської нафти, що вибувають з ринку. Така вартість нафти може бути зафіксована вперше з 2014 року.

"На ринку немає достатньої пропозиції, щоб відшкодувати можливе вибуття 2 мільйонів барелів на день в четвертому кварталі", - сказав Йеггі на конференції S & P Global Platts Asia Pacific Petroleum Conference (APPEC) в Сінгапурі.

Варто зазначити, що співзасновник Trafigura Group Бен Лакок (Ben Luckock) очікує, що ціни на "чорне золото" вже до Різдва сягнуть 90 доларів за барель, а на початку 2019 року - 100 доларів за барель.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд  Трамп заявив, що Організація країн-експортерів нафти "маніпулює" світовим ринком нафти, а також додав, що вона повинна негайно припинити це робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?