Неочікувано: Лукашенко наказав посилити охорону кордону з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: Лукашенко наказав посилити охорону кордону з Україною

Неочікувано: Лукашенко наказав посилити охорону кордону з Україною
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко віддав наказ збільшити чисельність прикордонників на кордоні з Україною.Зазначається, що це питання він обговорював під час зустрічі з держсекретарем Ради безпеки і головою Держприкордонкомітету Білорусі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу білоруського лідера.
Лукашенко пояснив, що це рішення спровокувало збільшення кількості зброї, яка, за словами політика, незаконно переправляється до Білорусі з України.

"Ми прийняли рішення про зміцнення кордону з Україною. Ми бачимо, скільки звідти йде сьогодні біди для Білорусі, і в тому числі зброї переправляється. Ми повинні закрити кордон. Але не для порядних людей, а для бандитів, для тих, хто везе зброю", - заявив Лукашенко.

Окрім того, білоруський лідер згадав про випадок, коли на кордоні було затримано особу з арсеналом зброї.

"Вони затримали чоловіка, в якого арсенал: кулемети, десяток автоматів, два десятки гвинтівок, десять тисяч патронів і так далі, і так далі... Тому прийнято рішення встановити кордон з Україною. Потрібна там чисельність - потрібна. Давайте подивимося. Але не скопом - туди сотню, туди тисячу, а по одній людині, куди треба. Без всяких начальників. Начальників має бути по мінімуму", - заявив Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко висував публічні звинувачення Росії через "варварське ставлення" до Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?