Волкер зробив важливу заяву про Донбас і миротворців ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер зробив важливу заяву про Донбас і миротворців ООН

Волкер зробив важливу заяву про Донбас і миротворців ООН
Джерело:  online.ua

У США є багато інформації про російську армію, яка воює на Донбасі. Вашингтон має у розпорядженні дані про командирів і ланцюжок командування, більшу частину якого складають контрактники, яким платить Москва.

Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю "Ехо Москви", передає ONLINE.UA.

"Здійснюється безпосереднє російське командування і управління через ланцюжок командування, що включає регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія", - зазначив Волкер.

Також Волкер додав, що вивести Росію з Добасса допоможуть тільки миротворці ООН. За його словами, вже багато держав заявили про готовність внести свій вклад в мир на сході України. Зокрема, Фінляндія, Швеція, Австрія, Туреччина, Сербія і Білорусь мають намір відправити свої сили на Донбас, щоб відновити теріторіальну цілісність і контроль України над своїми територіями.

"Ми говоримо про окуповані райони, тому що саме там діють російські сили, і саме тому йде війна. Якщо ми зможемо домогтися виведення російських військ з України, перш ніж Україна направить свої війська для повернення території під свій контроль, туди прибудуть сили з мандатом ООН. Вони візьмуть контроль від Росії", - додав Волкер, підкресливши, що мітротворци ООН повинні бути розгорнуті на всій території зони конфлікту, а не тільки на лінії розмежування, як на цьому наполягає Москва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко відповів на пропозицію Путіна по миротворцям ООН на Донбасі. Український глава впевнений, що умови Росії по миротворчій місії - це не більше ніж "замилювання очей" міжнародному товариству.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?