Вам загрожує війна: Франція шокувала неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вам загрожує війна: Франція шокувала неочікуваною заявою

Вам загрожує війна: Франція шокувала неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що без досягнення мирної угоди в Сирії Близькому Сходу загрожуватиме "перманентна" війна. Саме тому Франція закликала до посилення міжнародних санкцій проти лівійців, які стоять на шляху політичного врегулювання в Сирії, передає ONLINE.UA з посиланням на Le Figaro.

"Відповідальність за політичне рішення лежить на президентові Сирії Башару Асаду, а також на тих, хто його підтримує. Інакше ми ризикуємо, що у регіоні йтиме перманентна війна... Ми майже можемо сказати, що Башар Асад виграв війну, ми можемо це бачити, але ми не можемо сказати, що він завоював мир, він далеко від цього", - - сказав дипломат на прес-конференції в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, Башар Асад за вирішальної підтримки РФ та Ірану повернув собі контроль над більшістю територій, втрачених після початку громадянської війни у 2011 році. Пізніше він заявив, що планує повернути "кожен дюйм" сирійської землі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада Франції заявила про готовність завдати удару по Сирії, якщо Росія і армія Асада використують в провінції Ідліб хімічну зброю. Про це заявив глава Генштабу збройних сил Франції генерал Франсуа Лекуантр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?