Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа

Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа
Джерело:  online.ua

Український політв'язень Олег Сенцов, якого незаконно утримує Кремль в російській в'язниці, став почесним громадянином Парижа. Це звання напередодні йому присвоїла міська рада французької столиці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українського посла у Франції Олега Шамшура.

Присвоєння звання почесного громадянина Парижа прокоментувала мер французької столиці Анн Ідальго. Вона написала, що через кілька місяців після того, як портрет українського політв'язня був розміщений перед будівлею міської ради, мобілізація Парижа на користь Олега Сенцова триває.

"Париж визнаний столицею прав людини. Він втілює індивідуальні свободи, включаючи свободу слова, і захищає демократію. Ми зобов'язані просувати ці цінності і боротися за їх шанування в усьому світі. Олег Сенцов повинен бути звільнений", - раніше заявляла Анн Ідальго.

Український посол подякував мерії Парижа за зусилля в боротьбі за свободу Сенцова. Він вважає підтримку українських політв'язнів в Росії з боку Франції та інших країн Європи великим внеском в свободу українського режисера та інших бранців Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада України висунула на Нобелівську премію українського режисера Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?