Це станеться: Італія пояснила свою позицію щодо зняття санкцій з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться: Італія пояснила свою позицію щодо зняття санкцій з Росії

Це станеться: Італія пояснила свою позицію щодо зняття санкцій з Росії

Екс-глава МЗС Італії Франко Фраттіні заявив, що влада країни не пропонуватиме негайного зняття санкцій з РФ, проте висуне політичну пропозицію щодо поступового обговорення санаційного режиму. Він підкреслив, що це обов'язко станеться, але "не завтра".

Про це він розповів у інтерв’ю "Європейській правді", передає ONLINE.UA.

Фраттіні переконаний, що нинішній уряд Італії не зайде надто далеко в цьому питанні.

"Італія гратиме відповідальну гру. В тому числі у питанні санкцій…. Це нереалістично – думати, що (санкції припиняться) "вже завтра". Але Італія зробить пропозицію. Треба вивчити: чи можливо знову залучити Росію (до поновлення співпраці з ЄС) у окремих сферах?" - сказав Фраттіні.

 Політик стверджує, що у грудні, коли ЄС вчергове переглядатиме режим секторальних санкцій щодо Росії, Рим висуне політичну пропозицію щодо того, як поступово, крок за кроком обговорювати санкції.

"Можливо, йтиметься про окремі сфери, де зараз діють санкції, можливо – про їхню тривалість. Не буде такого, щоби Італія просто заветувала продовження санкцій – і саме тому вона не зробила цього під час останнього перегляду в червні", - додав екс-міністр.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  у Росії будуть саджати у в’язницю за виконання санкцій США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?