Відомий політик назвав головну помилку Євросоюзу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомий політик назвав головну помилку Євросоюзу щодо України

Відомий політик назвав головну помилку Євросоюзу щодо України

Екс-глава МЗС Італії Франко Фраттіні вважає, що ініціатива Східного партнерства помилково створила ілюзію швидкого членства України в ЄС. На його думку, це головна помилка, якої припустилася влада Євросоюзу

Про це він розповів у інтерв’ю "Європейській правді", передає ONLINE.UA.

Політик підкреслив, що від початку роботи формату Східного партнерства у 2009 році він наполягав на уникненні ілюзії відкриття перед Україною швидкого членства у ЄС і НАТО.

"Тоді така ілюзія була створена, але згодом, у 2012-13 роках, у Європи з’явилися інші пріоритети, ніж допомога Україні. Фінансова, безпекова допомога виявилася набагато меншою, ніж обіцяли", - заявив Фраттіні.

 Він також наголосив, відповідальність за створення ілюзій лежить на владі ЄС.

"Я стверджую, що ілюзія швидкого шляху до членства в ЄС була створена, і це було помилкою. А треба було дати перспективу, бачення. ЄС мав надати вам перспективу членства у майбутньому, але не враження того, що це станеться завтра", - вважає Фраттіні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Брюссель ще на півроку продовжив індивідуальні санкції проти Росії через події в Україні. До списку санкцій включено 155 росіян та 44 компанії, які причетні до підриву територіальної цілісності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?