В Україні буде стрімко дорожчати комуналка: МЕРТ зробило тривожний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні буде стрімко дорожчати комуналка: МЕРТ зробило тривожний прогноз

В Україні буде стрімко дорожчати комуналка: МЕРТ зробило тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

В Україні тарифи на комунальні послуги будуть стрімко підніматися щороку. У 2019 комуналка подорожчає на 19%, в 2020 році - на 15%, а в 2021 році - на 15%.

Про це йдеться в новому консенсус-прогнозі Мінекономрозвитку України на 2018-2021 роки, який опублікувала у вересні прес-служба відомства, передає ONLINE.UA.

Зокрема, гаряча вода і опалення, за прогнозами економістів, у наступному році подорожчають на 11,5%, в 2020 році ще на 12%, а в 2021 році ще на 15%. За електроенергію в 2019 році українцям доведеться платити на 20,5% більше, в 2020 році - на 20% більше. Таке ж подорожчання очікується і через три роки, в 2021 році.

Очікується, що найближчим часом газ, гаряча вода і опалення подорожчають в середньому на 20%, а електроенергія майже на 19%. Ще навесні ці показники в прогнозах експертів були на кілька відсотків нижче.

Слід відзначити, що консенсус-прогноз включає в себе усереднені значення основних прогнозних показників економічного розвитку України, які розраховані на основі експертних оцінок учасників опитування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні можуть підняти тарифи на електроенергію на 50%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?