Скандал із затриманням агента РФ в Норвегії: з'явилися шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал із затриманням агента РФ в Норвегії: з'явилися шокуючі подробиці

Скандал із затриманням агента РФ в Норвегії: з'явилися шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

До МЗС Росії викликали посла Норвегії в РФ Руне Ресаланда. Вказано, що йому оголосили рішучий протест у зв'язку із затриманням в аеропорту Осло і арештом російського громадянина Міхаіла Бочкарьова за звинуваченням у розвідувальній діяльності, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

"Було підкреслено, що співробітник апарату Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації М.А. Бочкарьов перебував у Норвегії на запрошення Європейського центру парламентських досліджень та документації з метою участі в міжнародному семінарі, який проходив у норвезькому парламенті", - йдеться у заяві.

Таким чином російська сторона офіційно визнала, що затриманий агент РФ - співробітник апарату Ради Федерації.

Влада Росії також пригрозила, що дії Норвегії не залишаться без відповіді.

Нагадаємо, 24 вересня у Норвегії за підозрою в шпигунстві затримали громадянина Росії. Операція пройшла 21 вересня в аеропорту Осло.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Естонії затримали двох громадян, яких підозрюють у державній зраді. Згідно з підозрою, затримані передавали державні секрети і засекречені повідомлення Головному розвідувальному управлінню Генерального штабу Збройних сил Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?