Названо найбільш корумпований орган України
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо найбільш корумпований орган України

Названо найбільш корумпований орган України
Джерело:  online.ua

Українці назвали Верховну Раду найбільш корумпованим органом влади в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Вказано, що переконаність жителів країни в корумпованості органів влади протягом останніх років істотно посилилася. Так, 73,2% респондентів переконані, що корупція дуже поширена у Верховній Раді. Це на 12,6% більше, ніж 3 роки тому.
Окрім того, 67,6% опитаних вважають, що корупція дуже поширена в Кабінеті міністрів (на 12,8% більше, ніж у 2015 році). Також 66,1% назвали дуже корумпованими президента і його Адміністрацію (на 19,7% більше, ніж в 2015 році).

"Також найбільш корумпованими сферами життя, на думку українців, є судова система (тут корупція дуже поширена на думку 62,2%), отримання медичних послуг (55,0%), прокуратура (54,3%), митний контроль або оформлення митних документів (51,6%)", - сказано в повідомленні.

Вказано, що всього було опитано 10169 респондентів, які проживають у 476 населених пунктах. Статистична похибка для всієї вибірки не перевищує 1,5%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав оголошену урядом кампанію проти контрабанди справжньою "війною проти сірих схем і нечесних підприємців та контролерів". Окрім того, голова Кабміну заявив, що усіх корупціонерів "буде бити публічно".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?