Ще один "міністр ДНР" перейшов на бік України: перші подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Ще один "міністр ДНР" перейшов на бік України: перші подробиці

Ще один "міністр ДНР" перейшов на бік України: перші подробиці
Джерело:  online.ua

З ОРДЛО в Україну доставили ще одного колишнього "міністра ДНР", який вирішив здатися українським спецслужбам. Йдеться про колишнього "міністра агропромислової політики та продовольства ДНР".

Про виведення чергового "міністра ДНР" на підконтрольні Україні території повідомила прес-служба СБУ, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що у колишнього "міністра ДНР" був конфлікт з ліквідованим ватажком бойовиків Олександром Захарченко. Він виник на грунті перерозподілу награбованого майна. В результаті "міністра" звинуватили у зловживанні службовим становищем і розкраданні коштів в особливо великих розмірах, після чого посадили у в'язницю.

В СБУ уточнили, що до бойовиків "ДНР" доставлений в Україну "міністр" приєднався в 2014 році. Він займався постачанням в ОРДО добрив, паливно-мастильних матеріалів та інших товарів, закупівлею зерна та кінцевої продукції сільського господарства, а також "санкціонував" прибуття на окуповані території Донбасу вантажів так званого "гуманітарного конвою РФ".

В даний час чоловік знаходиться в Україні. Відносно нього порушено кримінальну справу за ст.258 ч.3 КК. Колишній "міністр ДНР" активно співпрацює зі слідством і дає свідчення про діяльність терористичної організації і фактах безпосередньої участі Росії в окупації Донбасу.

За даними "Української правди", виведеним з ОРДО "міністром" є Алію Камара. Джерело зазначає, що на посту "міністра" в "ДНР" він протримався всього три тижні, після чого майже чотири роки сидів у в'язниці.

Колишній "міністр агропромислової політики та продовольства ДНР" Алію Камара (фото - facebook.com)

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній так званий "міністр культури ДНР" Юрій Лекстутес, який перейшов на бік України, розкрив факти причетності Росії до окупації Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?