Перехід на зимовий час в Україні: коли переводять годинники в 2018 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Перехід на зимовий час в Україні: коли переводять годинники в 2018 році

Перехід на зимовий час в Україні: коли переводять годинники в 2018 році
Джерело:  online.ua

У 2018 році Україна переходить на зимовий час в ніч на 28 жовтня. Переведення годинника, за традицією, проводять о 4 годині ранку. При переході на зимовий час стрілки годинника переводять на годину назад, повідомляє ONLINE.UA.

Медики стверджують, що перехід на зимовий час легше переноситься організмом, ніж на літній. Але незважаючи на те, що в ніч на останню неділю жовтня з'являється додаткова година на сон, переведення годинників несприятливо позначається на здоров'ї українців.

Зокрема, через перехід на зимовий час у людей можуть спостерігатися зниження імунітету, порушення сну, виникає безсоння і погіршується загальне самопочуття. Щоб мінімізувати негативні наслідки переведення годинників, фахівці рекомендують підготуватися до переходу на зимовий час за кілька днів.

Перехід на зимовий час 2018: рекомендації

Фото: pixabay.com

За тиждень до переходу на зимовий час фахівці радять змінити час відходу до сну. Вони рекомендують щодня лягати спати на 15 хвилин раніше, щоб легше увійти в новий режим.

Також в цей період медики радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і перевтоми, а також дотримуватися здорового меню, виключивши з нього важкі продукти і алкоголь.

Щоб легше засинати в більш ранній час, за порадами фахівців, можна приймати теплу розслаблюючу ванну, після якої випивати трав'яний чай, а у той час провітрити спальню. Також перед сном краще відмовитися від гаджетів.

За твердженням медиків, якщо дотримуватися цих нескладних рекомендацій, то перехід на зимовий час в 2018 році пройде безболісно і не позначиться на здоров'ї.

Нагадаємо, перехід на зимовий і літній час в нашій країні почався ще з часів СРСР. Це правило ввели майже 40 років тому, в 1981 році. У 2011 році в Україні хотіли скасувати переведення годинників, але постанову так і прийняли.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день більше 100 країн світу переводять годинники на зимовий і літній час. Але багато хто вже і відмовилися від таких переходів. Годинник не переводять в 161 країні, серед яких Китай, Росія, Гвінея, Алжир, Північна Корея, Емірати, Кенія, Південна Корея, Пакистан, Ангола і багато інших.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як українці будуть відпочивати в жовтні 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?