Самі винні: Росія погрожує США зривом важливого договору
Категорія
Політика
Дата публікації

Самі винні: Росія погрожує США зривом важливого договору

Самі винні: Росія погрожує США зривом важливого договору
Джерело:  online.ua

Представник МЗС РФ Володимир Єрмаков зізнався, що у Росії побоюються, що на американські комплекси протиракетної оборони у Польщі та Румунії будуть встановлені ракети середньої дальності. За його словами, ракетні комплекси в Румунії та Польщі - це порушення договору зі США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (INF), передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

Дипломат додав, що ракетні комплекси можуть бути використані для запуску маневруючих ракет середньої дальності.

"Сьогодні такі пускові установки розгорнуті в Румунії, найближчим часом вони будуть розміщені в Польщі. Якщо не розв’язати цю проблему, договір може зірватися. Зрозуміло, що винуватцями зірвання договору будуть США", - сказав Єрмаков, говорячи про домовленість, досягнуту між США та СРСР у 1987 році.

Із заявою з цього приводу також виступив иректор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ.

"З усіма нашими інструментами контролю та моніторингу ми не можемо бути на сто відсотків упевнені, що в Польщі і Румунії на складах в ядерному оснащенні немає крилатих ракет "Томагавк"", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше директор Другого департаменту СНД МЗС РФ А ндрій Руденко пригрозив, що розрив Договору між Росією і Україною про співпрацю по Азовському морю матиме серйозні наслідки для Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?