РПЦ неочікувано призупинила служіння з Константинополем - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

РПЦ неочікувано призупинила служіння з Константинополем - відома причина

РПЦ неочікувано призупинила служіння з Константинополем - відома причина
Джерело:  online.ua

Російська православна церква призупинила спільне служіння з архієреями Константинопольського патріархату за кордоном, а також участь у роботі єпископських асамблей з ними. Відповідне рішення прийнято на синоді РПЦ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА. Новости".

Вказано, що РПЦЗ зважилися на цей крок після того, як Російська православна церква в особі Московського патріархату призупинила співслужіння на рівні архієреїв з Константинопольською церквою, а також відмовилася брати участь у спільних єпископських асамблеях.

Варто зазначити, що Російська православна церква за кордоном є самокерованою Церквою, що входить до складу Московського патріархату.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що не допустить провокацій та пролиття крові після створення Української Помісної Православної Церкви та надання Томосу про автокефалію. Український лідер підкреслив, що частина депутатів під час розгляду у Верховній Раді не підтримала звернення до Вселенського патріарха.

Як повідомляв ONLINE.UA,  святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет абсолютно впевнений у тому, що Україна найближчим часом отримає Томос  про автокефалію УПЦ. За його словами, це підтверджують формальні процедури з боку Константинополя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?