Кремль нас боїться: Порошенко закликає ООН ввести миротворчу місію на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль нас боїться: Порошенко закликає ООН ввести миротворчу місію на Донбас

Кремль нас боїться: Порошенко закликає ООН ввести миротворчу місію на Донбас
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що визначальним фактором припинення страждань українського народу може стати саме розгортання миротворчої операції з мандатом ООН на Донбасі. Про це він сказав у виступі під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає ONLINE.UA.

"Очевидно, що у 21 столітті світ не став безпечнішим місцем. Ми продовжуємо бути свідками війн та агресії, навіть на Європейському континенті.Поки ми тут дискутуємо, зовнішня військова агресія проти України триває, грубо порушуючи Статут ООН та резолюції Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки Організації", - сказав Порошенко.

 Окрім того, український лідер додав, що, за найбільш обережними оцінками ООН, кількість жертв конфлікту сягнула близько 35 тисяч, включаючи більше 10 тисяч загиблих та близько 25 тисяч поранених. Кількість внутрішньо переміщених осіб перевищила 1,5 мільйона.

"Це може виглядати як чергові дані сухої статистики, якою ця Організація переповнена. Водночас для мене особисто та всіх українців це глибокі шрами на серці. Росія виступає проти миротворців. Причиною цього, серед іншого, є те, що Кремль боїться. Він боїться, що миротворці побачать російських військових та військову техніку на всій окупованій території.Хіба не повинна ООН надати сміливу відповідь цьому виклику?", - наголосив президент.

Також він нагадав, що звернення України щодо розгортання операції з підтримання миру ООН на окупованій території Донбасу, досі не було задоволено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко відповів на пропозицію Путіна по миротворцям ООН на Донбасі. Український глава впевнений, що умови Росії по миротворчій місії — це не більше ніж "замилювання очей" міжнародному товариству.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?