Україна вже на фінішній прямій: Порошенко виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже на фінішній прямій: Порошенко виступив з гучною заявою

Україна вже на фінішній прямій: Порошенко виступив з гучною заявою
Джерело:  Укрінформ

Президент України Петро Порошенко заявив, що процес прийняття рішення про надання Україні Томосу про створення помісної Української Православної церкви уже вийшов на фінішну пряму, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

 "Я ніколи не називав дати Томосу, і не буду її називати. Я сказав, що нам, українцям, треба молитися й боротися за те, щоб Господь нам його послав. Але я твердо переконаний, що ми вже на фінішній прямій... Враховуючи багатостраждальний шлях, який пройшли українці, це точно є свідченням того, що і наша перемога наближається, і землю ми українську звільнимо", - наголосив український лідер.

Президент України переконаний, що у кожній державі церква має бути відділена.

"Я повністю з цим згоден, особливо коли ця держава іноземна. Це наше завдання - захистити Україну від тієї іноземної церкви, бо ми - найбільша православна країна Європи", - сказав глава держави.

Петро Порошенко підкреслив, що "церква має бути одна - українська".

Як повідомляв ONLINE.UA, Російська православна церква призупинила спільне служіння з архієреями Константинопольського патріархату за кордоном, а також участь у роботі єпископських асамблей з ними. Відповідне рішення прийнято на синоді РПЦ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?