Україна його не цікавить: відомий політик розповів про справжні наміри Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна його не цікавить: відомий політик розповів про справжні наміри Трампа

Україна його не цікавить: відомий політик розповів про справжні наміри Трампа
Джерело:  online.ua

Колишній міністр закордонних справ Німеччини Сігмар Габріель розповів, що колишній державний секретар США Рекс Тіллерсон називав Україну "проблемою" для Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на "Der Spiegel".

Вказано, що на запитання щодо того, що Тіллерсон (держсекретар США з 1 лютого 2017 року до 31 березня 2018 року) на зустрічі "Великої сімки" заявив європейцям, що Україна – це їхня проблема, він відповів:

"Так, я був абсолютно збентежений... Я сказав йому: "Ти не можеш серйозно мати це на увазі!". Він відповів так: "Я просто хотів підготувати вас до того, як міркує мій президент. Він не зацікавлений в Україні", – розповів Габріель.

 За його словами, плюс у тому, що європейці мусили взяти свою долю у власні руки. Габріель підтвердив, що як міністр пропонував послаблювати санкції проти Росії у поєднанні з розміщенням місії ООН на сході України.

"Якщо Росія готова прибрати важку зброю й погодитися на місію "блакитних шоломів" (миротворців – ред.), то наступним логічним кроком буде ліквідація санкцій", – пояснив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Пентагоні назвали головну загрозу для США. На думку оборонного відомства, цією загрозою є шкідлива кібердіяльність Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?