Нам не потрібен дозвіл РФ щодо України: в НАТО зробили важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Нам не потрібен дозвіл РФ щодо України: в НАТО зробили важливу заяву

Нам не потрібен дозвіл РФ щодо України: в НАТО зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянсу не потрібен дозвіл Росії щодо вступу України у силовий блок. Про це він розповів перед своєю зустріччю з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Нью-Йорку, передає ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

"Тільки Україна може визначити власний шлях, хоче вона вступити в НАТО чи ні. У підсумку 29 союзників і Україна будуть вирішувати, чи відповідає Україна стандартам, необхідним для вступу в НАТО", - зазначив генсек.

Окрім того, очільник Альянсу вкотре висловив стурбованість у зв'язку з військовим втручанням Росії в Україні і Грузії, підтримкою РФ режиму Асада в Сирії і нарощуванням військово-морських сил Росії в східному Середземномор'ї. Столтенберг наголосив, що необхідно зберігати діалог між НАТО і Росією, щоб допомогти розрядити напруженість, поки конфлікт в Україні залишається невирішеним.

"Коли у нас виникають серйозні розбіжності, коли ми бачимо посилення напруженості, коли ми бачимо все більшу військову присутність поблизу наших кордонів - насправді ще важливіше мати діалог", - підкреслив генсек НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу.  Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?