Як безробітні можуть отримати субсидії - перше відео-пояснення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як безробітні можуть отримати субсидії - перше відео-пояснення

Як безробітні можуть отримати субсидії - перше відео-пояснення
Джерело:  online.ua

Міністр соціальної політики України Андрій Рева у спеціальному відео-зверненні розповів, як безробітні можуть отримати субсидії. Чиновник пояснив, що для призначення субсидії безробітному єдиний соціальний внесок потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за яких беруться доходи для розрахунку розміру субсидії, передає ONLINE.UA.

"Тобто для "зимової" субсидії соціальний внесок має бути сплаченим за будь-які три місяці 1-2 кварталів 2018 року до моменту подачі документів в управління соціального захисту... Якщо Вас змушують підписати річний договір на сплату ЄСВ, посилайтеся на статтю 10 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Вона гарантує право на одноразову сплату ЄСВ", - пояснив Рева.

Він також додав: якщо людина подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, орган доходів і зборів в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви зобов’язаний укласти договір про добровільну участь відповідно до типового договору".

Нагадаємо, сплата ЄСВ відображається у базі даних Пенсійного фонду і цей період зараховується громадянам до страхового стажу.

 Раніше ONLINE.UА повідомляв, що усна відмова працівника управління соцзахисту населення в призначенні субсидій не є законною. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?