На скільки можуть зрости ціни на газ для населення - з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

На скільки можуть зрости ціни на газ для населення - з'явилися подробиці

На скільки можуть зрости ціни на газ для населення - з'явилися подробиці
Джерело:  Укрінформ

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що відповідно до прогнозу Національного банку тарифи на газ для населення підвищаться на 25 відсотків, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Я не знаю середньої суми по субсидіях, бо я не знаю, якою буде ціна на газ. Будуть зроблені перерахунки усіх складових тарифів: гарячої води, опалення. Ті цифри, які ми заклали, виходять із прогнозу НБУ. А він передбачає зростання тарифів на 25%", - сказав Рева.

Окрім того, міністр зазначив, що значне зменшення чисельності субсидіантів не передбачається.

"Питання у площині підвищення на 50% не обговорювалося. Не думаю, що воно з'явиться з огляду на необхідність коригувати бюджет", - додав чиновник.

У свою чергу в.о. міністерки фінансів України Оксана Маркарова запевняє, що українцям не варто переживати у випадку підвищення ціни на газ, оскільки субсидії все одно вистачить всім, кому вона необхідна.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 жовтня НАК "Нафтогаз України" підніме ціни на природний газ для промислових споживачів. Вказано, що в залежності від цих показників, НАК пропонує газ за ціною 11-12 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів (без ПДВ).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?