Додон назвав головну "помилку" України щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Додон назвав головну "помилку" України щодо РФ

Додон назвав головну "помилку" України щодо РФ
Джерело:  online.ua

Молдовський лідер Ігор Додон, якого нещодавно тимчасово відсторонили від посади президента, заявив, що Молдова не повинна повторювати помилок України, вибираючи шлях проєвропейської зовнішньої політики, передає  ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.

"Нам слід зробити висновки з помилок України і не повторювати їх. Не наступати на ті ж граблі. Ми майже зробили це на початку 90-х, коли у нас була війна на Дністрі. Ми знову наступаємо на ті ж граблі останні дев'ять років, коли вибрали виключно проєвропейську, проамериканську зовнішню політику. І дуже часто антиросійську", - сказав він.

Окрім того, Додон наголосив, що довгі роки проєвропейської влади в Молдові показали, що цей вектор - "ілюзія". Він стверджує, що в 2009 році європейський вектор підтримували 73%, а зараз - вдвічі менше.

"Без стратегічного партнерства з Росією Молдова не виживе. Історично, традиційно у нас дуже багато спільного. І, звичайно ж, ми не зможемо вирішити питання Придністров'я, якщо у нас не буде хороших відносин з Росією. Ми не вирішимо проблему розвитку економіки, якщо ми не врегулюємо питання спільного ринку", - сказав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор  Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт  у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?