Німеччина спокійно відповіла Трампу на звинувачення в залежності від Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина спокійно відповіла Трампу на звинувачення в залежності від Росії

Німеччина спокійно відповіла Трампу на звинувачення в залежності від Росії

Ніякої енергетичної залежності Німеччини від Росії після запуску російського газопроводу "Північний потік-2" не буде. Цей проект є виключно економічним і не пов'язаний з політикою.

З такою заявою виступив глава МЗС Німеччини Гайко Маас з трибуни Генсассамблеї ООН, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Маас підкреслив, що звинувачення Трампа на адресу Німеччини не стали сюрпризом для Берліна. Але всі "аргументи" американського глави німецька влада вважає не відповаідаючими реальності. У Берліні запевняють, що Німеччина підтримує "Північний потік-2" тільки в рамках власних економічних інтересів.

Таким чином Маас відповів на заяви Трампа про енергетичну залежність Берліна від Москви, в якій опиниться Німеччина після запуску "Північного потоку-2". У той же час він поки відмовився від введення санкцій проти учасників реалізації проекту, який раніше пообіцяв фінансувати Путін, якщо США "перекриють кисень" членам консорціуму з будівництва газопроводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині різко розкритикували політику Трампа, який перестав координувати з партнерами міжнародні питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?