Є домовленість: у Радбез ООН готують важливий документ по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Є домовленість: у Радбез ООН готують важливий документ по Донбасу

Є домовленість: у Радбез ООН готують важливий документ по Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Україна, Німеччина, США і Франція готують спільну резолюцію про введення миротворчої місії ООН на Донбас. Цей документ буде представлений на голосування Ради Безпеки ООН.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін на полях Генасамблеї ООН, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Клімкін наголосив, що мова йде саме про спільну резолюцію, по якій вже досягнуті домовленості з Францією, США і Німеччиною. За його твердженням, цей документ допоможе продовжувати тиск на Кремль, який "відбивається руками і ногами" від справжньої миротворчої операції на Донбасі.

Міністр закордонних справ України зазначив, що в резолюції йтиметься не тільки про введення миротворців на Донбас, а й про введення міжнародної адміністрації та поліцейского компоненту.

Глава українського МЗС підкреслив, що мета Росії не Донбас, а вся Україна, яку Москва намагається "розчленувати". Клімкін переконаний, що реальні позитивні зміни для українців на Донбасі можливі будуть тільки після фактичної деокупації регіону, яка буде проводитися під міжнародним контролем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі виступили з черговою категоричною заявою щодо введення миротворців на Донбас, підкресливши, що ніяких компромісів досягнуто не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?