Польща неочікувано заступилася за Україну в РБ ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща неочікувано заступилася за Україну в РБ ООН

Польща неочікувано заступилася за Україну в РБ ООН
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Польський лідер Анджей Дуда в РБ ООН заявив, що організація допустила порушення Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія, США і Британія гарантували Україні територіальну цілісність після приєднання Києва до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Політик підкреслив: щоб міжнародне співтовариство поважали - принципово важливо дотримуватися зобов'язань і обов'язків, які ми взяли на себе.

"Із сумом хотів би звернути увагу на події у сфері безпеки в нашому регіоні - Центральній та Східній Європі. Лише в останні кілька років ми стали свідками явного порушення Будапештського меморандуму, який гарантував територіальну цілісність України в обмін на мирне і добровільне ядерне роззброєння", - сказав лідер Польщі.

Дуда також наголосив, що його країну непокоїть розміщення ракетних установок подвійного призначення поблизу наших кордонів. Усе це призводить до значного погіршення безпеки в регіоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на екстреному засіданні РБ ООН Велика Британія звинуватила Росію в хімічній атаці. Британська влада передала докази використання Москвою хімічної зброї в Секретаріат ОЗХЗ (Організацію по забороні хімічної зброї) для проведення незалежної перевірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?