Ювілей Google - 20 років: цікаві і маловідомі факти про найбільший пошуковик
Категорія
Технології
Дата публікації

Ювілей Google - 20 років: цікаві і маловідомі факти про найбільший пошуковик

Ювілей Google - 20 років: цікаві і маловідомі факти про найбільший пошуковик
Джерело:  online.ua

27 вересня 2018 року найбільшому пошуковику Google виповнюється 20 років. На честь ювілею компанія випустила видовищний святковий дудл, в якому показала яскраву історію пошуковика, повідомляє ONLINE.UA.

Пошукова система Google була заснована 27 вересня 1998 року. Її засновниками стали Сергій Брін і Ларрі Пейдж. Назва пошукача походить від спотвореного математичного терміна Googol, який позначає число 10 у сотої ступені.

Google - 20 років: цікаві факти про пошуковик

1. Перший час штаб-квартира Google базувалася в гаражі одного з друзів засновників пошуковика.

2. Його назва стала наслідком помилки одного з інвесторів - щоб отримати гроші в банку, необхідно було саме під цією назвою зареєструвати фірму, що і було зроблено 4 вересня 1998 року, але в чеку була допущена помилка, в результаті чого пошуковик називається не Googol, а Google.

3. Великі гроші прийшли в Google тільки 19 серпня 2004 року в момент виходу на IPO. У цей день практично всі співробітники Google, включаючи кухаря і масажистку, стали мільйонерами.

4. Засновникам Google Сергію Брину і Ларрі Пейджу належить тільки 16% акцій компанії. Але навіть з таким пакетом акцій вони мають статок в 46 млрд доларів.

5. У Google, крім людей, працюють ще й близько двох сотень козлів. Саме цим незвичайним співробітникам керівництво довірило догляд за травою в величезному кампусі компанії і її добриво. За тваринами доглядає спеціально найнятий пастух з собакою.

6. Основним джерелом доходів Google є реклама. Компанія заробляє до 20 млрд доларів на рік на ній. Це більше, ніж найбільші американські телекомпанії CBS, NBC, ABC і Fox разом узяті.

7. Перший "дудл" Google був найбільш незвичайним - у ньому повідомлялося, що засновники компанії виїхали на фестиваль і не зможуть оперативно реагувати на технічні проблеми.

Ювілей Google: які нововведення готують до 20-річчя пошуковика

Найближчим часом в пошуковій системі Google будуть введені зміни. Нововведення направлені на те, щоб спростити отримання інформації.

Керівництво компанії запланувало ребрендинг стрічки Google Feed, яка знаходиться на Android-смартфонах на крайньому лівому робочому столі, яка тепер буде називатися Discover. В рамках змін користувачам будуть пропонувати знайомитися з матеріалами і схожими матеріалами по темі, на яку був зроблений пошуковий запит.

Також у пошуку Google з'являться "Історії". Вони будуть генеруватися штучним інтелектом і включати в себе текст, зображення і відеоролики на тему пошукового запиту користувача.

В "Google Картинках" з'явиться більше корисної інформації про зображення. Крім того, сервіс буде інтегруватися з сервісом Google Lens, що дозволить виконувати пошук по фрагменту або об'єкту на фото.

Ювілейний дудл - Google 20 років (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія Google випустила абсолютно нову операційну систему, у якій немає аналогів у всьому світі. Розробка отримала назву Android Things.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?