У США шокували заявою про санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У США шокували заявою про санкції проти Росії

У США шокували заявою про санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Вашингтон не може вводити суворі санкції проти Росії по іранському сценарію. У США несподівано визнали, що не можуть протистояти російській агресії так само, як "карають" Іран і КНДР.

Про це заявив помічник голови Мінфіну США Маршалл Біллінгслі, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу американського фінансового відомства.

"Ми не можемо, наприклад, протистояти російській агресії, використовуючи той же підхід, що до КНДР і Ірану. Російська економіка крупна і добре інтегрована в світову економіку, міжнародну фінансову систему і світові ланцюга поставок", - заявив Біллінгслі.

Він пояснив, чо Північна Корея і Іран десятиліттями були ізольовані від міжнародних фінансових систем, а російські держструктури і компанії, якими керують одігархі, хитро інтегровані в світову економіку, тому тиск на них може негативно відбиватися не тільки на США, але й на найближчих союзниках Вашингтона по НАТО.

"Маючи на увазі цей сильний контраст, ми з хірургічною точністю використовували механізми казначейства, щоб максимізувати тиск на Росію, скоротивши до мінімуму міжнародні наслідки для США, наших європейських союзників або світової економіки", - пояснив помічник голови американського Мінфіну.

При цьому він підкреслив, що, не дивлячись на складнощі, США ввели санкції проти великих російських компаній, серед яких алюмінієва компанія UC Rusal російського олігарха Олега Дерипаски.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві різко відреагували на нові санкції проти Росії з боку США. Там назвали дії Вашингтона "санкційним шаленим принтером", який безперервно видає нові антиросійські заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?