Мають бути покарані: Австралія виступила з гучними звинуваченнями на адресу Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Мають бути покарані: Австралія виступила з гучними звинуваченнями на адресу Росії

Мають бути покарані: Австралія виступила з гучними звинуваченнями на адресу Росії
Джерело:  online.ua

Росія повинна визнати результати міжнародного розслідування по збитому на Донбасі малайзійському літаку МН17. Винні в катастрофі повинні взяти на себе відповідальність і понести покарання.

Про це заявила очільниця МЗС Австралії Мариза Пейн після зустрічі з міністрами закордонних справ Нідерландів, України, Бельгії та Малайзії в Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми шкодуємо, що Росія не визнала останні фактичні дані міжнародної слідчої групи і ще раз заявляємо, що Австралія повністю впевнена в неупередженості, незалежності і професіоналізмі слідчої групи і її висновках", - заявила Пейн.

Її також підтримав глава МЗС Нідерландів Стеф Блок. Вони разом підкреслили, що Росія повинна понести відповідальність по міжнародному законодавству за збитий Boeing на Донбасі, на борту якого загинули 298 осіб.

Раніше слідчою групою було представлено доповідь, в якій наведено докази того, що малайзійський Боїнг на Донбасі був збитий російським зенітно-ракетним комплексом "Бук". У Москві категорично спростовують цю версію, відзначаючи, що всі докази причетності Росії до катастрофи були скопійовані з соцмереж.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Кремль визнає висновки міжнародної Спільної слідчої групи з розслідування збиття літака рейсу МН17 тільки в разі, якщо Москва буде брати повноцінну участь в процесі розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?