Це нездоланний спротив: Грузія звернулася до РФ з гучною вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це нездоланний спротив: Грузія звернулася до РФ з гучною вимогою

Це нездоланний спротив: Грузія звернулася до РФ з гучною вимогою
Джерело:  Укрінформ

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе закликав Росію виконати міжнародні зобов'язання і вивести свої війська з окупованих територій – Абхазії та Південної Осетії. З даною заявою він виступив на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми наполегливо закликаємо Російську Федерацію: виконайте взяті на себе і підписані міжнародні зобов'язання, виведіть окупаційні сили з території Грузії... Тбілісі намагається активно використовувати формат женевських міжнародних дискусій для нормалізації ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту. Однак наші спроби за столом переговорів натикаються на нездоланний спротив з боку Росії", – зазначив політик.

Бахтадзе нагадав, що рівно 25 років тому – 27 вересня 1993 року – Росія розпочала окупацію Абхазії, а 10 років тому – ще одну широкомасштабну агресію проти Грузії, що призвело до повної окупації двох історично невід'ємних регіонів Грузії: Абхазії та Південної Осетії.

Він підкреслив, що ситуація на окупованих РФ грузинських територіях є гуманітарною катастрофою у найгіршому її вигляді.

"Повним ходом відбувається мілітаризація регіону і депопуляція окупованих територій. У зв'язку з серйозним погіршенням ситуації у гуманітарній, соціально-економічній і правозахисній сферах населення окупованих територій зменшилося у п'ять разів", – додав політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Грузія прийняла рішення приєднатися до дипломатичного бойкоту Росії  і вислати з країни одного російського дипломата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?