Ціни на нафту досягли чотирьохрічного максимуму
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту досягли чотирьохрічного максимуму

Ціни на нафту досягли чотирьохрічного максимуму
Джерело:  online.ua

Ціни на "чорне золото" продовжують стрімко зростати і вже досягли максимуму з 2014 року. Експерти пояснюють, що на ситуацію суттєво впливає 2 раунд американських санкцій проти Ірану, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані торгів.

Так, листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:45 подорожчали на 0,31 долара (0,38%) і торгуються на рівні 81,65 долара за барель.

"Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час збільшилися на 0,44 долара (0,61%) - до 72,01 долара за барель. Четвертий квартал стане найнапруженішим більш ніж за десять років кварталом із точки зору балансу попиту та пропозиції сировини через різке скорочення постачання нафти з Ірану", - сказано в повідомленні.

Влада США заявляє, що країна не планує вдаватися до продажу нафти зі стратегічних резервів для того, щоб компенсувати потенційні негативні наслідки втрати іранського експорту для світового ринку. За словами міністра економіки Штатів, це мало б "незначний і короткостроковий вплив" на ринок.

 Як повідомляв ONLINE.UA, до кінця 2018 року нафта може повернуться до позначки 100 доларів за барель через скорочення експорту сировини з Ірану на тлі американських санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?