Неочікувано: у Молдові хочуть скасувати посаду президента
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: у Молдові хочуть скасувати посаду президента

Неочікувано: у Молдові хочуть скасувати посаду президента
Джерело:  online.ua

 Наступний склад парламенту Молдови планує виступити за подальше спрощення інституту президента країни аж до повної відмови від нього. З даною заявою виступив голова парламенту Молдови Андріан Канду, передає ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".

"Я думаю, що наступний парламент перейде до подальшого обмеження повноважень президента. Нам слід повернутися до питання про конституційну реформу, щоб остаточно перейти до парламентської форми правління", - заявив Канду.

На думку політика, своїми діями президент Ігор Додон дискредитує інститут президента і ставить в незручне становище інші органи державної влади, в тому числі - парламент і уряд.

"Я підозрюю, що у нас ще будуть підстави (для відсторонення – Ред.). Якщо ми зможемо знайти компроміс в парламенті і затвердимо зміни в Конституції в тому, що стосується європейської інтеграції, думаєте, що президент Додон затвердить їх? Потрібно буде направити на промульгацію і новий Кодекс телебачення і радіо, який містить і антипропагандистські елементи… ви думаєте, що президент Додоном затвердить його?", - зазначив Канду.

Як повідомляв ONLINE.UA, 24 вересня  Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента країни Ігоря Додона від посади.  Зазначається, що молдовський лідер відмовився повторно затвердити запропоновані Демократичною партією кандидатури Сільвії Раду і Миколи Чубука на посади міністрів — це і стало приводом для відсторонення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?